سرماخوردگی و مواد غذایی مفید

مصرف برخی مواد غذایی هنگام سرماخوردگی

سوپ مرغ در سرماخوردگی

سوپ مرغ در مقایسه با سایر نوشیدنی های گرم، مجرای بینی را باز کرده و از احتقان و گرفتگی بینی جلوگیری می کند و در نتیجه علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد . این سوپ خاصیت ضدالتهابی داشته و به بهبود سرماخوردگی کمک می کند. سوپ مرغ که حاوی آنتی اکسیدانی قوی بنام کارنوزین است، برای پیشگیری از آنفلوآنزا مفید می باشد.

مرکبات:

برای جلوگیری از سرماخوردگی، ویتامین ث مصرف کنید. با مصرف این ویتامین، شدت بیماری کاهش یافته و بهبودی حاصل می شود. پرتقال، لیمو ترش و شیرین همگی از منابع ویتامین ث بشمار می روند.

میکروب کش ها:

کلم پیچ، کلم بروکلی، چای سبز، پیاز قرمز و بلوبری همگی حاوی یک آنتی اکسیدان بنام کوئرستین هستند که به جنگ سرماخوردگی می روند. فلفل چیلی می تواند مجرای بینی را باز کند و سرماخوردگی را بهبود دهد. فلفل چیلی دارای ماده ای بنام کپسایسین است که به درمان سرماخوردگی کمک می کند.

زنجبیل:

یک گیاه آسیایی و تند است که از آن برای درمان تهوع و استفراغ استفاده می شود. ریشه این گیاه منبع آنتی اکسیدان بوده و مانع ورود ویروس به بدن شده و از بروز سرماخوردگی جلوگیری می کند. از این گیاه می توان یک دمنوش تهیه کرد. یک فنجان چای زنجبیل تازه و داغ بهترین نوشیدنی برای درمان سرماخوردگی است.

محصولات لبنی اعم از شیر، بستنی و پنیر. در گذشته افراد معتقد بودند که خوردن بستنی برای سرفه یا آب ریزش بینی مضر است اما تحقیقات نشان داده اند که بستنی می تواند گلو درد را درمان کند.

سیر:

خاصیت این ماده غذایی بیشتر از بوی آن است. با خوردن سیر به جنگ عفونت های پوستی، باکتری، ویروس و قارچ ها بروید. برای آنکه از بیشترین خاصیت آن بهره مند شوید، بهتر است بجای پودر سیر از سیر تازه استفاده کنید. مکمل سیر به کاهش کلسترول کمک می کند.

کافئین و مشروبات الکلی:

بهتر است هنگام سرماخوردگی از خوردن کافئین و مشروبات الکلی اجتناب کنید و یا مصرف آنها را به حداقل برسانید. درصورت عادت به مصرف کافئین در هنگام صبحانه، توصیه می شود که تنها یک فنجان کوچک را مصرف کنید.

غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی:
هندوانه:

هندوانه بدلیل داشتن گلوتاتیون خاصیت آنتی اکسیدان دارد لذا خوردن این میوه موجب تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بیماری و عفونت می شود. هرچه هندوانه گوشت دار، قرمز و رسیده تر باشد، گلوتاتیون بیشتری دارد.

جوانه گندم:

جوانه گندم حاوی روی، آنتی اکسیدان، ویتامین ب، فیبر، پروتئین و چربی های سالم است. از جوانه گندم بجای آرد استفاده کنید.

لبنیات کم چرب:

پروبیوتیک ها که در لبنیات و سایر محصولات تخمیری یافت می شود، شدت سرماخوردگی را کاهش میدهد. لبنیات غنی شده از ویتامین دی را مصرف کنید زیرا افرادی که دچار کمبود ویتامین دی هستند، بیشتر دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می شوند.

اسفناج:

از اسفناج در تهیه برخی غذاها استفاده کنید زیرا این گیاه حاوی فولات است که به ساخت سلول های جدید و ترمیم DNA کمک میکند. اسفناج حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و ویتامین ث است. این سبزی را به صورت خام یا بخارپز مصرف کنید تا خاصیت آن حفظ شود.

میوه آقطی:

این میوه غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان بوده و برای مبارزه با التهاب مفید است. عصاره این میوه به نابودی ویروس آنفلوآنزا کمک می کند.

قارچ دکمه ای:

قارچ حاوی سلنیوم، ویتامین های گروه ب، ریبوفلاوین و نیاسین است.کاهش سطح سلنیوم منجر به آنفلوآنزای شدید می شود. ریبوفلاوین و نیاسین نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت بدن دارند.

آکای بری:

رنگ تیره آن نشانه وجود یک ماده مغذی بنام آنتوسیانین است. آنتی اکسیدان موجود در این ماده غذایی به حفظ سلامت بدن کمک می کند. این میوه را با آبمیوه و اسموتی مخلوط کرده و یا آن را به صورت خشک مصرف کنید.

چای:

خوردن چای تازه سبز، سفید و یا سیاه، احساس خوبی را در بدن ایجاد میکند. با مصرف چای که حاوی پلی فنول و فلاونوئید است، به جنگ بیماری بروید. چای بدلیل داشتن آنتی اکسیدان به نابودی رادیکال های آزاد و جلوگیری از آسیب سلول کمک می کند. در مصرف چای و کافئین، تعادل را رعایت کنید.

سیب زمینی:

سیب زمینی همچون هویج دارای بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود و رادیکال های آزاد را نابود می کند. این ماده سیستم ایمنی را تقویت کرده و روند پیری را کند می کند.

کلم بروکلی:

کلم بروکلی تقویت کننده سیستم ایمنی و غنی از مواد مغذی است که بدن را از هرگونه بیماری محافظت می کند. بروکلی دارای ویتامین های آ، ث و گلوتاتیون می باشد. توصیه می شود که پنیر کم چرب را با کلم بروکلی مصرف کنید.

آب انار:

مصریان باستان از این میوه رنگی برای درمان عفونت استفاده می کردند. بنابراین با مصرف آب انار به جنگ باکتری ها و ویروس آنفلوآنزا بروید.

 

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.